OnzeregioA Algemeen overzicht: Regio waar het goed wonen is, in alle rust en gezelligheid. Gehecht aan zijn streek en duikend in een heuvelachtig landschap waar het klimaat aangenaam is, bevindt u zich tevens niet ver van de Atlantische Oceaan, de Middellandse Zee, de Pyreneeën en Spanje.


L andschappelijke kant: u baadt in een landelijke omgeving waar de rust bewaard is gebleven door u een zeer heuvelachtige geografie aan te bieden. We leven in het hart van het platteland en onze regio promoot zowel graanteelt als wijn. Je wordt continu ondergedompeld in een groene omgeving en je hebt ook het voorrecht dicht bij de bergen te zijn; kijk naar het Zuiden en je ziet de Pyreneeën al.


K limaatzijde: dit is een regio die profiteert van een over het algemeen mild klimaat. De maanden juni, juli, augustus en september zijn erg zonnig en warm, de temperaturen variëren van gemiddeld 25 ° tot 32 °. De maanden april, mei en oktober zijn wat koeler en liggen rond de 17 ° tot 20 °. Ten slotte ontsnappen we niet aan de wintermaanden; November, december, januari en februari waar de temperatuur overdag oploopt tot rond de 8 ° en 10 °, maar we kunnen ook kleine vorst hebben rond de -2 °.

G astronomische kant: regio die erg gehecht is aan zijn terroir en die vooral houdt van producten zoals Armagnac, wijn, foie gras en canard, konfijt, eendeborst, gésier ... Ook zijn er bonen en haricots uit Tarbais, de Gasconse zwarte varkens en traditionele gerechten zoals kip-in-de-pot. Alle fijnproevers zullen er ongetwijfeld hun genoegenvinden in deze regio.

A rchitectonische kant: De boerderijen zijn kleine Gascon-boerderijen met bijgebouwen en een beetje land eromheen. Ze zijn landelijk gelegen en hebben over het algemeen een L-vorm, veel panden hebben zelfs een opslagkelder of wijnkelder. De gebouwen zijn gemaakt uit steen en hebben voor het grootste deel hun originele elementen behouden, zoals briketten, tommettes (terracotta plavuizen) , open haard, houtskelet of dak frame en zichtbare stenen ... We hebben veel dorpjes gelegen op de hoogtes van de valleien die dan genieten van een dominant uitzicht over het omringende platteland.

O p het vlak van vastgoed: het meest populaire en typische huis vanuit de regio is het traditionele huis in Gascon-stijl. Deze stenen panden dateren uit de late jaren 1880 en zijn voorzien van vier ruimtes aan een hoofdgang op de begane grond en de eerste verdieping. U kunt ongeveer rekenen op een te betalen som van 300.000€voor een Gascon-huis van 200 m² met zwembad en één hectare grond.